www.speechlessenblitz.nl
Het creatieve onderwijs & tekstbureau

blitz nieuwgroen2

   Blitz 
   hondenschool         >>>

Speechless

pasfotoannekerondDe mensen achter Speechless

Direct en indirect zijn 4 mensen betrokken bij dit veelzijdige bedrijfje. De centrale persoon is Anneke van Dijk. Hieronder een korte kennismaking.

  • In 1989 ben ik afgestudeerd aan de Nieuwe Lerarenopleiding te Utrecht in de richtingen Engels en Frans. In mijn studietijd heb ik verschillende stages gedaan in Frankrijk, Engeland en  Noord-Ierland betreffende leerproblematiek of taalkennis. Stages op indrukwekkende plekken met onuitwisbare herinneringen.
  • Na afronding van mijn studie heb ik enige tijd in Londen gewoond waar ik als ‘nanny’ de zorg had voor een gezin met 3 kinderen.
  • Vanaf 1982 tot heden verzorg ik bijlessen voor voortgezet onderwijs scholieren en conversatielessen voor volwassenen. Vanaf 1992 tot heden zijn daar andere diensten bijgekomen zoals:

- tekst- en vertaalwerk;

- het trainen/coachen van zakelijke gebruikers Engels;

- het begeleiden van jonge mensen met o.a. Autisme, ADHD, Dyslexie;

- het begeleiden van studenten inzake organisatie studie.

De bedrijven Stork, Stoas, Vakopleiding techniek, Hoekloos, transportbedrijf Jansen, Veap Shield, Quality communication, Eigenwijs, LS, BMA, Helicon, Nimeto, Pehavo en MHB  zijn onder anderen opdrachtgevers op het gebied van trainen/coachen en vertalen.

  • Omdat taal een interessant gegeven is, waar je veel mee kunt bereiken, ben ik sinds de oprichting van Speechless ook actief in redactioneel werk voor opdrachtgevers.
  • Een groot aantal ervaringen en cursussen op het gebied van communicatie dan wel management assistentie en kynologische gedragstherapie hebben mijn visie/principes vorm gegeven. Daarbij niet uit het oog verliezend dat creativiteit met een goede dosis enthousiasme een belangrijke factor is in het proces van kennisbemiddeling of communicatie.
  • Een ieder die werkt voor Speechless heeft dezelfde visie; samengevat zijn hier de kernpunten van: “benader een ieder met open vizier, laat mensen in hun waarde, geloof in wat je doet, wees zorgvuldig in omgang en zie mogelijkheden.”

Ik hoop u, na bezoek van de website, nog eens te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Anneke van Dijk