www.speechlessenblitz.nl

Lezingen

 wandellezingen

Naast de lezingen op locatie, kan er ook gekozen worden voor een wandellezing. In kleine groepjes op pad met honden. Tijdens de wandellezing is het zaak dat hondeneigenaren hun kennis omtrent honden vergroten. De wandeling heeft een thema en onder het kopje agenda van deze site kunt u vinden wat dit thema is.

Mensen die interesse hebben in de wandelingen kunnen zich via de contactpagina opgeven. Daarin vermeldt u uw naam, telefoonnummer, hondenras en geslacht hond. Uw hond dient goed overweg te kunnen met andere honden en de hond dient los te kunnen lopen. Tevens dient de hond gezond en in een goede conditie te zijn. Honden met drie poten of slechts één oog of oor zijn echter net zo welkom.

Mocht u zelf een onderwerp in gedachten hebben waar tijdens de wandeling over gesproken kan worden, dan is dat tevens mogelijk en kunt u dat kenbaar maken tijdens opgave voor de wandeling. Wie weet, vloeit er dan een extra wandellezing uit voort!

Voor de wandellezing dient voldoende animo te zijn; een minimum aantal is daarom ingesteld. Mocht de wandellezing niet doorgaan vanwege te weinig aanmeldingen, dan hoort u dat zo spoedig mogelijk. Tijdens de wandelingen bent u verantwoordelijk voor uw hond; mocht uw hond achter wild aangaan, daarbij schade veroorzakend of kledingstukken van andere wandelaars vernielen of andere honden in conflicten verwonden, dan lost u dat op met de tegenpartij.

Voor de wandeling hebt u goede schoenen en weersbestendige kleding nodig. Uw hond heeft een langere riem, een comfortabel zittende halsband en een lekkere snackjes nodig. 

Kosten voor de wandeling zijn: € 15,00 per persoon.

U kunt ook voor meerdere wandellezingen opgeven. U krijgt dan korting.

Alle lezingen hebben als vertrekpunt de parkeerplaats bij het bruggetje en de vijver van Hemmen. Na de wandeling is er gelegenheid om op kosten van Blitz een kop koffie te drinken in Brasserie de Heerlijkheid tevens in Hemmen. Bij Brasserie de Heerlijkheid is het tevens mogelijk uw hond eens extra te verwennen.

Wandelen met honden is leuk, gezond, ontspannend! Deel uitmaken van een wandellezing van Blitz biedt nog iets meer; kennis over die snuffelende kwispelaar! 

 

Deze hond staat op het ijs lekker water uit een scheur te drinken. De eigenaar van de hond heeft een uitlaatservice en weet dat de poel niet diep is, het ijs dik genoeg is en de buitentemperatuur niet te ver onder nul is.

image lezingen

 

 

Tips:

Toch blijft het altijd oppassen geblazen in de winter; uw hond kan door het ijs heen zakken en bij extreme kou kan de tong vast komen te zitten aan het ijs. Tevens kan uw hond maagpijn krijgen van het koude water.

Bij warm weer daarentegen is het zaak dat uw hond niet oververhit raakt. Bij een buitentemperatuur die boven achttien graden Celsius is (en veel zonneschijn), wordt uw hond te warm in het rennen naast de fiets en wordt deze activiteit geen prettige vorm van energie verbruiken meer. Bij hondensporten dient u bij hoge temperaturen te zorgen voor voldoende schaduw en verkoeling met genoeg rust tussen de activiteiten door.

 

 

lekker spelen

bron: tijdschrift Onze hond