www.speechlessenblitz.nl

honden 

Wie is Anneke van Dijk,gedragstherapeut hond?

Op 4 oktober is het Dierendag; op die dag ben ik geboren. Ik ben dus een dierenliefhebber. De meeste diersoorten zijn interessant om over te lezen of om ze in echt mee te maken. Er zijn echter twee diersoorten die bij mij bovenaan het lijstje staan; honden en katten.

Honden waren al vroeg in mijn leven en zijn er nog steeds! Als dertienjarig meisje was ik in de weekenden in het dierenasiel van Ede te vinden. Veel honden heb ik gezien en veel honden kan ik na een kleine veertig jaar zo weer voor de geest halen omdat ze een onuitwisbare indruk achterlieten. In de jaren zeventig wisten we echter nog erg weinig over gedragstherapie bij honden en deden we dingen op het gevoel. Tegenwoordig is gedragstherapie voor honden een veel voorkomend verschijnsel.

Nu ben ik als talendocent altijd al geïnteresseerd in het hoe en waarom van menselijk gedrag. Na een aantal puppycursussen , gehoorzaamheidslessen, flyball- + behendigheidscursussen en heel veel lezen, besloot ik me te verdiepen in de wereld van de gedragstherapie voor honden. Ik mag wel zeggen dat de verdieping mij een grote verrijking heeft gegeven. Hoe veel leuker is het geworden om in een contact te komen met dit toch al erg leuke dier. Zoals al eerder aangegeven op deze website is het doel om verbintenis te bewerkstellingen tussen mens en hond zodat de band nog mooier, leuker en interessanter wordt. Wat is er tenslotte mooier dan te kunnen samenwerken met een dier en in dit geval een hond?

Verschillende modules bij verschillende opleiders heb ik gevolgd en veel visies van specialisten heb ik tot me genomen via lezingen/workshops of hondenactiviteiten, hieronder een kleine greep daaruit:

 

fotoanneke

 

Als 14 jarig meisje aan het werk als vrijwilligster 

in het dierenasiel de Hof van Ede

Quiebus   Module 1. Ethologie / Module 2. Kynologisch Instructeur
Arnoud Busscher Totale opleiding hondenspecialist
Martin Gaus Uitlaatmodule nog te volgen.
Dogvision Hoe honden leren module nog te volgen.
Esteban Rivas

Intelligentie bij dieren

Het gevoelsleven van dieren en relevantie voor onze ethiek

Geert de Bolster

Samenwerken met je hond (mindfulness bij honden)

Module 4 , deel 1 en 2 gedragsbegeleider

Sabina van Loon Basisprincipes Tellington Touch en energetica in voeding
Monique Bladder Agressie bij honden
Nicky Gootjes Roedelgedrag bij honden
Loes v. der Veen Puppy les
Turid Rugaas Dagelijkse probleemoplossing bij honden
Ruud Sip Speurwerk

Henk Hommerson & Jan Jeuken

Behendigheid voor honden
Anita van Bussel Fly ball voor honden
Kynocongres

Welzijn voor honden

Pathologische hondenWijsheid in pacht hebben en die wijsheid als de enige waarheid zien, is kort durend en geeft op verschillende wijze grenzen aan. Wijsheid vergaren door een leven lang leren dan wel inzichten opdoen + delen is een weg naar verbinding en naar open deuren."

Kijkt u eens rond op deze site en treed in contact. Wellicht kan ik u op weg helpen naar die ultieme verbintenis met uw hond. Hij/zij is het waard!

Anneke van Dijk